ICA-cup riksfinal, skidor i Bollnäs

ICA cup är en rikstäckande tävling som årligen korar Sveriges bästa skiddistrikt i ålderskategorin 13–14 år. Tävlingen är uppdelad i två steg, en kvalificering i respektive distrikt och en riksfinal.

Följande tävlingar ingår i finalhelgen: Distanslopp, individuell start ca 3,5 km, skicross, individuell start ca 600m samt sprint, individuell start, ca 500 m.
Under tävlingsdagarna fick vi se många individuella prestationer, inte minst lagprestationer, vilket avspeglade sig i resultatlistorna som utvisar att Norrbotten var bästa distrikt på söndagens stafetter.

Stafettprestationerna gjorde att Norrbotten avancerade till andraplats i totalresultatet. Magiskt glada ungdomar fick springa jublande fram till prisbordet efter att ha ropats ut som silvermedaljörer bland alla 13 representerade skiddistrikten.

Lördagens kamratmåltid var en höjdare med besök av Robin Bryntesson. Robin höll i en tävling som slutade med något som liknade nattduellen i Mästarnas Mästare där Mårten Mäkälä från Gällivare SK slutade som tvåa av alla ICA cupdeltagare.

Emmy Johansson, Mårten Mäkelä och Jesper Jakobsson från Gällivare SK deltog i längdåkning i ICA-cupens riksfinal.
  • Inläggskategori:Längdskidor