Gällivare SK - SIMidrott

GSK Simidrott startade upp våren 2018. Simidrott består av de fem grenarna simning, simhopp, vattenpolo, konstsim och öppetvatten. För närvarande bedrivs simträning inom sektionen, med förhoppningen att stegvis växa sig större. 
Vatten är ett fantastiskt redskap att träna i, skonsamt för kroppen samtidigt som det ger mycket träning och är roligt att leka i. Men då vatten även kan utgöra en risk är vi noga med säkerheten och att antalet deltagare per tränare är litet, särskilt för de yngsta deltagarna. Det är viktigt att deltagarna får en god vattenvana, då det är grunden för simkunnighet. Vattenvana får deltagaren genom att regelbundet vistas i vatten och genom att träna på att utföra olika moment i vattnet.
 
Delmål för GSK Simidrott är att deltagarna kan simma de fyra simsätten fjärilsim, ryggsim, bröstsim och crawl. Det huvudsakliga målet är att deltagarna skall bli simkunniga enligt den nordiska definitionen: ”Simkunnig anses den vara som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten, varav 50 meter på rygg”, men också att de ungdomar som vill skall kunna delta i olika simläger och simtävlingar, liksom att vi skall träna och utvecklas tillsammans.

Vill du börja träna med oss?

Klicka här för att läsa mer om GSK Simidrott.

NYHETER FRÅN SIMIDROTTS SEKTIONEN

Medaljer till GSK simidrott

Fyra simmare var och tävlade i Luleå under helgen 19-20 oktober 2019. De kom hem med slagna personbästa och fem medaljer. Under helgen avgjordes nämligen

Läs mer

Medaljer till Gsk Simidrott

Gsk simidrott startade sin verksamhet i höstas men redan har sektionens simmare börjat ta hem medaljer. I helgen avgjordes Repay Open i Skellefteå med nära 100

Läs mer