Gällivare SK - Alpint

Vi jobbar för att skapa morgondagens alpina skidåkare genom att låta alla delta utifrån sin förmåga, samtidigt som vi ser utövarnas individuella behov, allt i enlighet med GSK´s föreningspolicy.

Vi arrangerar återkommande alpina tävlingar på vår hemmaarena, Dundret. Det har vi gjort nästan varje säsong sedan 1946  då GSK arrangerade SM-tävlingar här för första gången. Vi arrangerar tävlingar inom alla alpina discipliner.

GSK alpina är en anrik sektion inom Gällivare Sportklubb som har fostrat alpina skidåkare under många år. Bland annat Thomas Fogdö, Anton Lahdenperä, Monica Äijä,Pia Gustafsson, Inger Köhler och Anna Bodén.

Vill du börja träna med oss?

Välkommen upp på Dundret och åk med oss.

Vi har startat upp med träningen för säsongen 2022-2023.

Alla åldrar tränar tisdagar och torsdagar 18.00-19.30. Samling vid mellanliften, men hör gärna av er innan ni kommer första gången så vi vet att vi har nya åkare på plats.

Vi ser gärna att föräldrar är med i backen. Både barn och förälder måste ha giltigt liftkort.

(Om ditt barn inte kan åka lift själv måste vuxen vara med.)

Kontakt: gskalpina@gmail.com eller tränarna i de yngre grupperna:

Anna Lyckholm: 070-248 28 40

Aurora Aurö: 073-072 61 62

Läs mer om GSK Alpina på www.facebook.com/GSKalpina/

NYHETER FRÅN ALPINA SEKTIONEN

Säsongen 2022-2023 är igång!

Under vecka 49 kunde vi äntligen dra igång träningen igen. Ett gänga glada åkare var på plats och åkte både bana och friåkningsövningar.