EM-guld och EM-brons

Jenny Fransson har tagit sitt första EM-guld i karriären. Hon vann 72-kilosklassen i ryska Kaspijsk efter att ha besegrat Anastasija Zimjankova från Vitryssland i finalen. Jenny hade det tufft inledningsvis. Zimiankova började bäst och gick upp till en 2–0-ledning eter drygt 40 sekunder.Efter halva matchen hade hon knappat in på avståndet upp till vitryskan, men låg under med 1–2. Jenny började andra halvan starkt och kopplade grepp om Zimiankova och om matchen. Och det var Jennys show ända in till slutet. Zimiankova hade inte mycket att sätta emot när Jenny vände och vann på fall. Detta vid ställningen 9–2.Jenny Fransson vann VM-guld i 72-kilosklassen 2012. På meritlistan finns även ett OS-brons från 2016 och ett EM-brons från 2008. Hon gjorde i år comeback efter att ha varit borta hela förra året med en lårskada.
Som om inte Jennys framgångar var nog så fick Gsk ännu en medalj under kvällen. Henna Johansson, tog brons i 65-kilosklassen efter att ha vunnit med 5–0 mot ungerskan Gabriella Sleisz. Henna hade sedan tidigare ett EM-guld från 2012.

Jenny Fransson EM-guld och Henna Johansson EM-brons
Stäng meny